Over Onze Producten

Bij Forest Fragrances maken we natuurlijke zeep in Groningen. Wij zijn een ambachtelijke zeepziederij in Bedum, Groningen. Wij maken natuurlijke zeep, maar ook solid shampoo bars en solid conditioners. Alle huidverzorgingsproducten worden in kleine oplages met de hand gemaakt. Wist je dat achter al deze bijzondere producten slechts één jonge dame staat? Lees meer over haar en haar missie op de Over Ons pagina.

De punten waar wij voor staan en trots op zijn:

– Dierproefvrij getest
– Vrij van parabenen en sulfaten
– Plantaardige ingredienten (veganistisch, er zijn uitzonderingen die worden vermeldt bij het product zelf)
– Uniek en Handgemaakt
– Geen minerale olien, maar zuivere etherische olien of hoogwaardige geurolien

Al onze producten beschikken over een CPSR (cosmetic product safety report). Ook wel een veiligheidsrapport genoemd. Deze rapporten zijn verplicht voor elk cosmetisch product dat op de markt wordt gebracht. Wij werken in overeenstemming met de EU cosmeticaverordening (1223/2009).

forest fragrances - handgemaakte zeep - natuurlijke zeep uit groningen

forest fragrances - natuurlijke zeep - groningen

Gilde

Wij zijn trots lid van het zeepmakersgilde.

Je wordt alleen toegelaten tot dit gilde mits je producten beschikken over de verplichte veiligheidsrapporten.

Hieronder kun je meer lezen over onze populairste producten:

Zeep

Bij Forest Fragrances ben je aan het juiste adres om natuurlijke, handgemaakte zeep te kopen. Wij maken natuurlijke zeep in Groningen. We gebruiken plantaardige ingredienten en geen onnodige, agressieve synthethische ingredienten. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. We maken onze natuurlijke zepen op ambachtelijke wijze in kleine oplages, zo bewaken wij de kwaliteit van elk stukje zeep. We mengen, snijden en verpakken onze zepen volledig met de hand. Een blok zeep is een duurzaam alternatief voor flessen douchegel en handzeep. Onze natuurlijke zeep gaat lang mee, heeft een lage CO2-voetafdruk en is volledig plasticvrij.

Wist je trouwens dat wij de van nature aanwezige plantaardige glycerine in onze zepen laten zitten? Glycerine is een natuurlijk bijproduct van het verzepingsproces. Het wordt vaak toegevoegd aan bodylotions omdat het geweldige, voedende eigenschappen heeft. Bang dat je door de zepen van Forest Fragrances te gebruiken een droog en trekkerig gevoel ervaart? Vrees niet! Veel van onze klanten vertellen ons dat wassen met onze natuurlijke zepen aanvoelt alsof je een luxe creme gebruikt.

Edelsteen Zeep

Met trots presenteren we jullie onze zepen met edelstenen. Een edelsteen zeep is een natuurlijke zeep versierd met een (edel)steen. We hebben bewust gekozen voor stenen van zeer hoge kwaliteit, zodat je ook tijdens het douchen of badderen de magie van deze stenen kunt ervaren. We maken deze natuurlijke zeep in Groningen met plantaardige ingredienten. De edelsteenzepen zijn plasticvrij verpakt, dierproefvrij getest door een onafhankelijk laboratorium en volledig palmolievrij. We hebben gekozen voor duurzame, biologische en natuurlijke ingredienten. Edelstenen zijn de cadeautjes van moeder aarde en zo’n fantastisch natuurproduct verdient het om verwerkt te worden in een ander fijn natuurproduct, zoals onze heerlijke zepen.

Haarzeep

Wist je dat je zeep ook kunt gebruiken om je haar te wassen? We hebben een recept ontwikkeld speciaal voor je haar en je hoofdhuid. Maar uiteraard kun je onze natuurlijke haarzepen ook gebruiken om je lichaam te wassen. Onze handgemaakte haarzeep is dus eigenlijk een 2-in-1 zeep! Onze haarzepen bevatten geen sulfaten, parabenen, conserveermiddellen en andere, agressieve synthetische vulmiddelen. De haarzepen van Forest Fragrances zijn een natuurlijk en plantaardig alternatief voor de verzorging van je haar en hoofdhuid. Uiteraard zijn onze haarzepen niet op dieren getest en zijn ze plasticvrij verpakt.

Meer informatie vind je op de FAQ-pagina. Ook hebben we een blog geschreven over het verschil tussen solid shampoo en haarzeep.

Solid Shampoo

Favoriet op de webshop – solid shampoo blokjes! Als alternatief voor de haarzepen en vloeibare shampoo hebben we solid shampoo ontwikkeld. De solid shampoo’s zijn niet gemaakt op basis van zeep, maar op basis van een synthetische reiniger genaamd SCI. Dit is één van de mildste reinigers en is gemaakt op basis van de vetzuren uit kokosolie. Al onze solid shampoo’s zijn vrij van sulfaten, siliconen, parabenen en conserveermiddellen. Daarnaast bevatten ze geen water en onnodige vulmiddelen. Hierdoor is solid shampoo een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor vloeibare shampoo. Onze handgemaakte solid shampoo bars hebben een lage CO2-voetafdruk en zijn vrij van plastic. Zo ben je lief voor je haar, en voor het milieu!

In onze blog kun je meer lezen over het verschil tussen solid shampoo en haarzeep.

Solid Conditioner

Onze handgemaakte solid ocnditioners zijn een duurzaam alternatief voor vloeibare conditioners. Een blokje gaat maanden mee en vervangt twee tot drie plastic flessen vloeibare conditioner. De solid conditioners bevatten natuurlijke en plantaardige ingredienten. Onze solid conditioners zijn perfect om te combineren met onze solid shampoo en haarzeep. Daarnaast zijn een blokje conditioner ook ideaal om mee te nemen op vakantie, de solid conditoiners mogen namelijk gewoon mee in de handbagage.

Kaarsen en Waxmelts

Bij Forest Fragrances maken we onze kaarsen en waxmelts volledig met de hand van natuurlijke koolzaadwas en kokoswas. Deze was is plantaardig en afbreekbaar in het milieu. Plantaardige was laat de geur langzaam vrij zodat je geen verbrande of chemische lucht ruikt. Plantaardige kaarsen waxmelts gaan langer mee dan waxmelts van paraffine of bijenwas. Zo geniet jij ook langer van een heerlijke geur in huis. Plantaardige was laat geen giftige, zwarte walmen vrij.