About: Onze Producten

Bij Forest Fragrances worden alle producten met liefde en met de hand gemaakt. Wist je dat achter al deze bijzondere producten slechts één jonge dame staat? Lees meer over haar en haar missie op de Over Ons pagina.

De punten waar wij voor staan en trots op zijn:

♥ Dierproefvrij getest
♥ Vrij van parabenen en sulfaten
♥ Plantaardige ingredienten (veganistisch, er zijn uitzonderingen die worden vermeldt bij het product zelf)
♥ Uniek en Handgemaakt
♥ Geen minerale olien, maar zuivere etherische olien of hoogwaardige geurolien

Al onze producten beschikken over een CPSR (cosmetic product safety report). Ook wel een veiligheidsrapport genoemd. Deze rapporten zijn verplicht voor elk cosmetisch product dat op de markt wordt gebracht. Wij werken in overeenstemming met de EU cosmeticaverordening (1223/2009).

forest fragrances - about - onze zeep

 

Gilde

Wij zijn trots lid van het zeepmakersgilde. Je wordt alleen toegelaten tot dit gilde mits je producten beschikken over de verplichte veiligheidsrapporten.

 

Zeep

Bij Forest Fragrances ben je aan het juiste adres om natuurlijke zeep te kopen. In ons atelier in Groningen maken wij ambachtelijke zeep van plantaardige ingredienten. Onze natuurlijke, handgemaakte zepen bevatten geen onnodige toevoegingen. Ze zijn vrij van sulfaten, parabenen, conserveermiddelen en allerlei andere onnodige synthetische toevoegingen. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Bij Forest Fragrances doen we ons best om zoveel mogelijk biologische ingredienten te gebruiken. We maken onze natuurlijke zepen op ambachtelijke wijze in kleine oplages, zo bewaken wij de kwaliteit van elk stukje zeep. We mengen, snijden en verpakken onze zepen volledig met de hand. Omdat wij het milieu een warm hart toedragen verpakken wij onze zepen plasticvrij.

Wist je trouwens dat wij de van nature aanwezige plantaardige glycerine in onze zepen laten zitten? Glycerine is een natuurlijk bijproduct van het verzepingsproces. Het wordt vaak toegevoegd aan bodylotions omdat het geweldige, voedende eigenschappen heeft. Bang dat je door de zepen van Forest Fragrances te gebruiken een droog en trekkerig gevoel ervaart? Vrees niet! Veel van onze klanten vertellen ons dat wassen met onze natuurlijke zepen aanvoelt alsof je een luxe creme gebruikt.

Edelsteen Zeep

Met trots presenteren we jullie onze zepen met edelstenen. We hebben bewust gekozen voor edelstenen van zeer hoge kwaliteit, zodat je ook tijdens het douchen of badderen de magie van edelstenen kunt ervaren. De zepen zijn puur natuur en gemaakt van plantaardige ingredienten. De edelsteenzepen zijn plasticvrij verpakt, dierproefvrij getest door een onafhankelijk laboratorium en volledig palmolievrij. We hebben gekozen voor duurzame, biologische en natuurlijke ingredienten. Edelstenen zijn de cadeautjes van moeder aarde en zo’n fantastisch natuurproduct verdient het om verwerkt te worden in een ander fijn natuurproduct, zoals onze heerlijke zepen.

Haarzeep

Favoriet op de webshop -Zeep voor in je haar! Bij Forest Fragrances maken we onze haarzepen op ambachtelijke wijze en in kleine oplages in ons atelier in Groningen. Onze haarzepen bevatten geen sulfaten, parabenen, conserveermiddel en synthetische vulmiddelen. De haarzepen van Forest Fragrances zijn een natuurlijk en plantaardig alternatief voor de verzorging van je haar en hoofdhuid. Uiteraard zijn onze haarzepen niet op dieren getest en zijn ze plasticvrij verpakt.

Meer informatie vind je op de FAQ-pagina.

Solid Shampoo

Als alternatief voor de haarzepen hebben we solid shampoo ontwikkeld. De solid shampoo’s zijn niet gemaakt op basis van zeep, maar op basis van een synthetische reiniger genaamd SCI. Dit is één van de mildste reinigers en is gemaakt op basis van de vetzuren uit kokosolie. Al onze solid shampoo’s zijn vrij van sulfaten, parabenen en conserveermiddel. Daarnaast bevatten ze geen water en onnodige vulmiddelen. Uiteraard ook niet op dieren getest en plasticvrij verpakt.

Solid Conditioner

Wees lief voor het milieu en gebruik een solid conditioner. Dit is een conditioner in vaste vorm, welke gelijk staat aan ongeveer drie plastic flessen conditioner. De solid conditioners bevatten natuurlijke en plantaardige ingredienten en gaan ongeveer 100 wasbeurten mee. Ze wegen 50 gram en zijn perfect om te combineren met onze solid shampoo en haarzeep. Daarnaast ook ideaal om mee te nemen op vakantie, de solid conditoiners mogen namelijk gewoon mee in de handbagage.

Badzout

Het badzout van Forest Fragrances wordt door ons in kleine oplages met de hand gemaakt. We gebruiken maar liefst vier verschillende zouten: epsom (magnesium) zout, zuiveringszout, zee zout en dendritisch zout. Daarnaast gebruiken we natuurlijke kleurstoffen en huidvriendelijke geurolien. That’s it! Meer dan zes ingredienten zitten er niet in ons badzout. Het badzout is tevens te gebruiken in een voetenbadje, ideaal wanneer je geen bad hebt (zoals wij). Veel van onze klanten gebruiken ons badzout tevens als ruwe scrub.

Lippenbalsem

Bij Forest Fragrances maken we onze lippenbalsems met de hand in kleine oplages. Onze lippenbalsem bevat geen paraffine en ook geen petroleum gerelateerde stoffen. Wij maken gebruik van bijenwas van blije bijtjes die een gigantisch grote buitenruimte hebben vol met bloemen en planten waar ze gek op zijn. Naast bijenwas gebruiken we cacaoboter, sheaboter en rijstolie. Binnenkort lanceren we ook een lijn vegan lippenbalsem met edelstenen.

Waxmelts

Bij Forest Fragrances maken we onze waxmelts volledig met de hand van natuurlijke sojawas. Deze was is plantaardig, biologisch geteeld en afbreekbaar in het milieu. Sojawas laat de geur langzaam vrij zodat je geen verbrande of chemische lucht ruikt. Waxmelts van sojawas gaan veel langer mee dan waxmelts van paraffine of bijenwas. Zo geniet jij ook langer van een heerlijke geur in huis. Sojawas laat geen giftige, zwarte walmen vrij. Bij Forest Fragrances verkopen wij onze waxmelts los per stuk. Op deze manier hoeven wij geen gebruik te maken van plastic verpakkingsmateriaal. Onze waxmelts zijn volledig plasticvrij en worden geleverd in organza zakjes of gerecyclede papieren zakjes.

Geurkaarsen

Onze luxe geurkaarsen worden met de hand gegoten en zijn gemaakt van zuivere ecologische sojawas. Sojawas is volledig natuurlijk en plantaardig. Het voordeel van sojawas is dat het de geur van je geurkaars langzaam vrij laat. Dit betekent dat je lang van je geur blijft genieten en de geur ook daadwerkelijk de hele tijd blijft ruiken. Onze plantaardige geurkaarsen laten geen giftige walmen vrij en zorgen niet voor een chemische, verbrande lucht in huis. Al onze geurkaarsen hebben een houten lont welke een gezellig knisperend effect geeft. Ervaar het verschil met onze natuurlijke, sojawas geurkaarsen en je wilt nooit meer terug naar kaarsen die machinaal in grote oplages gemaakt worden.