About: Team FF

forest fragrances - about - natuurlijke zeep

 

Anita: Eigenaar van Forest Fragrances en ontwikkelaar van alle fijne producten.

Anita begon in 2014 haar ontdekkingstocht op het gebied van natuurlijke huidverzorging. Een jaar later startte ze haar eigen bedrijf. Ze ziet Forest Fragrances als haar creatieve therapie. Naast Forest Fragrances werkt ze als onderzoekster aan de faculteit wijsbegeerte van de universiteit van Groningen. Hartstikke leuk, maar wel veel lezen, nadenken en schrijven. En het duurt een eeuwigheid voordat er resultaat is. Forest Fragrances is dus de ideale afwisseling! Waar de naam vandaan komt? Anita haar achternaam is van der Bos (daar komt Forest vandaan) en al haar producten hebben heerlijke geuren (daar komt Fragrances vandaan)! Lees hieronder meer over de missie van Forest Fragrances.

Katja:  Schrijft regelmatig een toffe blog en helpt vaak mee op markten.

Marcel: Ontwikkelt de webshop en houdt de boekhouding bij. Ook helpt hij met alle spullen naar de markt en weer terug te brengen.

Forest Fragrances

forest fragrances - about - zeepsnijden

Forest Fragrances is ontstaan uit hobby en als noodzaak. Anita draagt het milieu en de dieren een groot hart toe en vindt het hartverscheurend hoe we momenteel met zijn allen bezig zijn. De eerste stap die Anita zette was om bewuster en gezonder te gaan leven. Ze ging veganistisch eten en deed haar best om zoveel mogelijk plastic te vermijden. Maar wat was dat lastig zeg! Zoveel dingen zitten (onnodig) in een niet-biologisch afbreekbare verpakking. In deze periode leerde Anita de etiketten van voedsel lezen en leerde ze om schadelijke ingredienten te vermijden. Ook de ingredienten op haar verzorgingsproducten nam ze onder de loep. Ze schrok zich rot! Wat een lange lijst aan onbegrijpelijke ingredienten! Daarnaast zat alles ook nog eens in plastic verpakt. Dat moest toch beter, duurzamer en vooral gezonder kunnen? Na lang experimenteren, veel lezen en veel testen kan Anita nu met trots zeggen dat de ingredienten in cosmetica echt wel beter, duurzamer en gezonder kunnen zijn.

Na enkele jaren van experimenteren was Anita klaar om de wereld met haar duurzame producten kennis te laten maken. De eerste stap die ze zette was uitzoeken wat voor regels er gelden rondom de verkoop van cosmetica. Ook hier kwam ze weer een groot struikelblok tegen, er waren nogal wat regeltjes. Begrijpelijk, want je wilt natuurlijk wel een veilig product op je huid smeren. Anita nam contact op met een vooraanstaande chemicus die haar door het hele proces leidde.

Alle producten van Forest Fragrances voldoen aan de wetgeving rondom de Europese cosmeticaverordening. Dit betekent dat alle producten in een laboratorium op veiligheid en stabiliteit zijn getest (uiteraard dierproefvrij). Alle producten beschikken over veiligheidscertificaten, zonder deze certificaten mag een product niet verkocht worden. Zo weet Anita, maar ook jij als klant, dat je een volledig veilig product aanschaft.

Anita maakt haar producten met zorgvuldig uitgekozen ingredienten. Daarnaast kiest ze zoveel mogelijk voor makkelijk recyclebaar materiaal. Forest Fragrances staat voor bewust genieten en zorg dragen voor het milieu. Daarnaast staat Forest Fragrances voor unieke, speciale en luxe verzorging.

Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje in de webshop. Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neem dan contact op.

Liefs,

Anita

forest fragrances - about - zeepmaker