Over Ons

 

Forest Fragrances maakt natuurlijke zeep in Groningen. Forest Fragrances is een kleinschalige zeepziederij waar naast natuurlijke zeep ook solid shampoo bars, solid conditioners en nog veel meer huidverzorgingsproducten gemaakt. Bij Forest Fragrances maken we al onze zepen in kleine oplages en met de hand. Dit geldt voor al onze producten: ze worden van begin tot eind door één persoon met de hand gemaakt.

Forest Fragrances is ontstaan vanuit een fascinatie voor natuurlijke ingredienten en hoe deze het beste gecombineerd kunnen worden om zo een fijn product te vormen. Sinds 2014 maakt Forest Fragrances natuurlijke zeep. Later is dit uitgebreid naar de productie van hangemaakte solid shampoo, solid conditioner en veel meer natuurlijke huidverzorgingsproducten. Bij Forest Fragrances ligt de focus altijd op duurzaamheid.

Wie is Forest Fragrances?

 

Forest Fragrances wordt gerund door mij: Anita, leuk dat je hier bent!

forest fragrances - natuurlijke zeep - zeep uit groningen

Sinds 2014 ben ik bezig met het maken van de fijnste, natuurlijke verzorgingsproducten. Ik maak natuurlijke zeep in Groningen en na al die jaren is het me nog niet gaan vervelen. Het leukste vind ik een zeep snijden! Je ziet dan voor het eerst de binnenkant van een blok zeep en de prachtige ‘tekeningen’ die daarin zijn ontstaan. Elk stuk handgemaakte zeep is hierdoor uniek.

Als gepromoveerd filosoof ben ik getraind om analytisch en creatief te denken. Ook heb ik geleerd om dingen van meerdere kanten te belichten en op te lossen. Door natuurlijke zeep te maken probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ik geef mijn producten vaak namen die je aan het nadenken zetten. Ik stem geuren, kleuren, ingredienten en namen op elkaar af om zo van delen één geheel te maken. Het is een heerlijk creatief proces, zowel mentaal als fysiek.

Sinds 2023 werk ik full-time aan mijn bedrijf Forest Fragrances en maak ik steeds meer mensen blij met een natuurlijk stuk zeep of een handgemaakte shampoo bar. Douchen, badderen en het wassen van je handen moet leuk zijn én goed zijn voor het milieu. Ik hoop je met mijn producten een heerlijk guilt-free momentje van ontspanning te geven. Wil je mijn producten in het echt komen bewonderen en ruiken? Check dan even mijn verkooppunten of marktagenda!

Waar de naam Forest Fragrances vandaan komt? Het is een samenstelling van mijn achternaam en de heerlijke geuren die mijn producten hebben 😉