Natuurlijke Zeep uit Groningen

Zeep van Forest Fragrances is natuurlijke zeep uit Groningen. Elke zeep wordt door mij (Anita) met de hand gemaakt in mijn zeepatelier in Bedum. Ik vind duurzaamheid erg belangrijk en geloof dat een duurzamere levensstijl voor iedereen haalbaar is. Dit kan al door kleine aanpassingen te maken in je badkamer. Daarnaast vind ik dat duurzaamheid leuk is. Je hoeft niet in te leveren op kwaliteit of geurbeleving! Ik heb elk product met zorg en aandacht geformuleerd om te zorgen dat deze niet alleen heel fijn is voor je huid, maar ook voor het milieu. Ik gebruik veel natuurlijke en plantaardige ingrediënten. De meeste producten zijn vegan en palmolievrij.

Forest Fragrances neemt je mee in een groene wereld van handgemaakte verzorgingsproducten die voelen als luxe. Forest Fragrances staat voor kwaliteit, duurzaamheid en genot voor lichaam en natuur. Elk product is handgemaakt en verrijkt met de meest betoverende geurcombinaties. De producten die ik maak zijn samengesteld met natuurlijke en plantaardige ingrediënten.
Van zepen met de meest bijzondere tekeningen, magische edelsteenzepen tot voedzame haarproducten.

Duurzaamheid hoeft niet saai te zijn, dat geiten-wollen-sokken imago kunnen we nu wel aan de kant zetten. Elke zeep die ik maak is uniek en heeft haar eigen fantastische ‘tekeningen.’ Dat is het mooie van ambacht en handgemaakt. Ik combineer de meest uiteenlopende ingrediënten om zo de fijnste zeep en shampoo te maken. En om het nog spannender te maken vind je in mijn webshop niet de zoveelste standaard lavendel zeep, maar lavendel zeep met een twist. Ik krijg er een kick van om de meest speciale geuren te formuleren. Ik maak verrassende combinaties van geuren die niet overheersend zijn, maar wel lekker lang blijven ruiken. En dat zijn echt niet allemaal geuren die naar het bos ruiken 😉 De naam Forest Fragrances is een combinatie van mijn achternaam en de heerlijke geuren die mijn producten hebben.

Naast ambachelijke zeep maak ik ook solid shampoo bars, solid conditioners en nog veel meer natuurlijke huidverzorgingsproducten. Je vindt bij mij niet alleen zeep voor je lichaam, maar ook natuurlijke zeep voor je haar. Extra bijzonder zijn de edelsteen zepen die ik maak. Dit zijn zepen met een mooi steentje er in verwerkt.

Meer over mij

Forest Fragrances wordt gerund door mij: Anita, leuk dat je hier bent! Bij mij kun je terecht voor natuurlijke zeep uit Groningen.

Forest Fragrances - Zeepmaker - Natuurlijke Zeep uit Groningen

Sinds 2014 ben ik bezig met het maken van de fijnste, natuurlijke verzorgingsproducten. Na al die jaren is het me nog niet gaan vervelen. Het leukste vind ik een zeep snijden! Je ziet dan voor het eerst de binnenkant van een blok zeep en de prachtige ‘tekeningen’ die daarin zijn ontstaan. Elk stuk handgemaakte zeep is hierdoor uniek. Mijn eerste zeep maakte ik ruim een jaar voordat ik mijn bedrijf startte. Ik ben van mening dat je niet zomaar verkoopt wat je hebt gemaakt. Voordat ik genoeg vertrouwen in mezelf en mijn producten had was er veel ‘fine-tuning’ nodig. Ik testte mijn recepten uitgebreid en pastte ze aan waar nodig. Pas toen ik zelf tevreden was en positieve geluiden uit mijn omgeving hoorde, ben ik serieus gaan nadenken om mijn zepen te verkopen. Op dat moment heb ik een cosmetisch chemicus gecontacteerd waarmee ik nu nog steeds nauw samenwerk. Je brengt namelijk niet zomaar een cosmetisch product (zoals zeep) op de markt. Hiervoor heb je ten minste een cosmetica veiligheidsrapport nodig. (Ik heb hierover een interview gegeven, de blog kun je hier lezen). Ik ben er trots op dat ik voor al mijn producten de benodigde veiligheidsrapporten heb. Hierdoor bied ik jullie niet alleen een goed product, maar ook een veilig product.

Door natuurlijke zeep en andere natuurlijke verzorgingsproducten te maken probeer ik mijn steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ik geef mijn producten vaak namen die je aan het nadenken zetten. Ik stem geuren, kleuren, ingrediënten en namen op elkaar af om zo van delen één geheel te maken. Het is een heerlijk creatief proces, zowel mentaal als fysiek.

Sinds 2023 werk ik full-time aan mijn bedrijf Forest Fragrances en maak ik steeds meer mensen blij met een natuurlijk stuk zeep of een handgemaakte shampoo bar. Douchen, badderen en het wassen van je handen moet leuk zijn én goed zijn voor het milieu. Ik hoop je met mijn producten een heerlijk guilt-free momentje van ontspanning te geven. Wil je mijn producten in het echt komen bewonderen en ruiken? Check dan even mijn verkooppunten of marktagenda!

Benieuwd hoe ik een natuurlijke zeep maak? Volg mijn instagram pagina en bekijk allerlei filmpjes.

Op onderstaand YouTube filmpje kun je ook zien hoe ik mijn natuurlijke zeep maak.