Geplaatst op

Vijf keer een duurzaam kerstcadeau

Je bent op zoek naar een duurzaam kerstcadeau of sinterklaas cadeau voor iemand die houdt van lekkere geurtjes en fijne verzorgingsproducten. Vaak kom je dan uit bij een cadeaupakket van een bepaald merk, een pakket wat diegene elk jaar krijgt. Steel de show met jouw kerstcadeau door met iets originelers te komen. Verras de ontvanger met een cadeau dat nog steeds een lekkere geur heeft en fijne verzorging biedt. Maar wat je kerstcadeau zo bijzonder maakt is dat het duurzaam, handgemaakt en uniek is. Dit jaar geef jij geen massaproductie cadeau. Deze kerst geef jij een duurzaam kerstcadeau.

Verder lezen Vijf keer een duurzaam kerstcadeau

Geplaatst op

9 recepten voor een natuurlijke kruidenspoeling voor je haar

Ik gebruik al jaren een natuurlijke haarzeep om mijn haren mee te wassen. Mijn haren moesten hier even aan wennen maar nu is mijn bos haar voller en gezonder dan ooit te voren. Om alle zeepresten uit mijn haar te spoelen en om mijn haar beter doorkambaar te maken gebruik ik een natuurlijke kruidenspoeling op basis van appelazijn. In deze blog geef ik je 9x een do it yourself recept voor een natuurlijke kruidenspoeling.

Verder lezen 9 recepten voor een natuurlijke kruidenspoeling voor je haar

Geplaatst op

Solid Shampoo of Haarzeep; het verschil en hoe maak je een keuze daarin?

Onlangs heb ik een nieuwe solid shampoo ontwikkeld. Deze zijn niet gemaakt op basis van zeep, maar op basis van de vetzuren uit kokosolie. Een goed alternatief voor mensen wiens haren niet zo goed tegen een haarzeep kunnen. Deze solid shampoo  is heel fijn, een stuk duurzamer en veel natuurlijker dan de vele andere ‘non-soap shampoos’ op de markt. De eerste staan inmiddels al in de webshop. Een van mijn klanten stelde mij hier een leuke vraag over. Van het een kwam het ander en zo ontstond er een heel vraag & antwoord-artikel over zeep en zeepvrij. Want wat is nou eigenlijk het verschil tussen een solid shampoo en een haarzeep? En wanneer is een solid shampoo meer geschikt voor je dan een haarzeep? Op onder andere die vragen krijg je hieronder een duidelijk antwoord.

Verder lezen Solid Shampoo of Haarzeep; het verschil en hoe maak je een keuze daarin?

Geplaatst op

De strijd tegen het Corona virus: was je handen met water en zeep

In deze blog leg ik uit waarom je handen wassen met water en zeep de beste manier is om bacteria te verwijderen. Ik schrijf deze blog na aanleiding van het Corona virus, maar het is van toepassing op elk besmettelijk virus en de algemene hygiene. Afgelopen week was ik op zoek naar desinfectie alcohol om onze EHBO set mee aan te vullen, zodat we open wondjes kunnen ontsmetten. Het was op namelijk. Maar je raadt het wel, nergens ook maar iets te vinden. Ook de schappen met zeep en desinfectie doekjes waren overal leeg. Aan de ene kant goed dat mensen nu zo met hun hygiene bezig zijn. Aan de andere kant vind ik dat hamster gedrag ook best wel asociaal.

Wist je dat elk zeepblok antibacterieel is? Ook wanneer het niet in grote letters op de verpakking staat? Heb je dus één van mijn fijne zepen in huis liggen, dan is nu het moment om deze te gebruiken. Laat je zeep dus niet in de kast liggen omdat het “zonde is om die te gebruiken”. Ik heb genoeg zeep op voorraad en maak graag nieuwe voor jullie.

Verder lezen De strijd tegen het Corona virus: was je handen met water en zeep

Geplaatst op

Leef bewust: Stop met vloeibare zeep

Het merendeel van de Nederlandse bevolking gebruikt vloeibare zeep om de handen mee te wassen en om zich mee te wassen onder de douche. Ik kan mij niet herinneren dat we als gezin met zijn allen hetzelfde stuk zeep gebruikten, mijn ouders en grootouders deden dit wel. Het gebruik van een stuk zeep wordt tegenwoordig gezien als onhygiënisch en een bron voor bacteriën. Toch werd men bijna niet ziek, ook al deelden ze vroeger hetzelfde stuk zeep. Het afgelopen jaar ben ik zelf zeep gaan maken en we gebruiken allemaal hetzelfde stuk zeep. Ik vind niet dat ik minder gezond ben geworden. Heb ik gewoon geluk of zijn de producenten van persoonlijke hygiëneproducten erg goed in ons bang praten wat betreft bacteriën en ziektekiemen?

Het toegenomen gebruik van vloeibare zeep hangt samen met een groeiende angst voor bacteriën die op een stuk zeep zouden zitten. Bedrijven promoten het idee dat het gebruik van vloeibare zeep meer hygiënisch is. Verder lezen Leef bewust: Stop met vloeibare zeep

Geplaatst op

Hamam

Nu het weer een stuk guurder aan het worden is, en de avonden weer een stuk sneller donker worden, merk ik zelf dat ik af en toe behoefte heb om binnenshuis uurtjes van complete ontspanning te creëren. Soms doe ik dat door met een boek, een lekkere kop muntthee en een belachelijke hoeveelheid kaarsen op de bank te kruipen. Soms is een Netflix marathon met een bak verse popcorn (zoet en zout door elkaar heen) ook een goede optie. Maar vooral op die regenachtige dagen waarbij je de gehele dag van hot naar her gevlogen bent en je soms tot op het bot verkleumt bent, merk ik dat ik graag een hamam-avond doe. Verder lezen Hamam

Geplaatst op

This is Halloween, Halloween, Halloween!

Op 31 oktober vieren de Amerikanen weer massaal Halloween, een herfst-feest dat in Europa ook steeds meer aan populariteit wint. Dit komt ongetwijfeld door de vele Amerikaanse televisieseries die elk jaar weer toepasselijk een Halloween aflevering maken. Vroeger genoot ik intens van de afleveringen van Roseanne en The Simpsons, die elk jaar weer een griezeligere aflevering dan vorig jaar probeerden neer te zetten. De laatste jaren lijkt de feestdag ook in Nederland echt aan te slaan, alhoewel ik zelf toch altijd nog liever Sint Maarten vier, een feest dat vooral in het noorden van Nederland wordt gevierd en waarbij kinderen met lichtjes en een liedje op 11 november langs de huizen gaan. Maar toen ik vanochtend mijn zoontje in het naburige dorp naar de peuterspeelzaal bracht, zag ik prachtig versierde tuinen met spoken, spinnenwebben in de heggen, fel-oranje pompoenen en bungelende skeletten langs komen. Het gehele dorp doet schijnbaar mee aan een wedstrijd met een mooie prijs voor de tuin die het meest stemmig versiert is voor Halloween. Nu het weer snel donkerder aan het worden is in de ochtend en de avond is het natuurlijk fijn om voor wat extra gezelligheid te zorgen met sfeervolle lichtjes, stemmige spookverhalen en versnaperingen zoals hete chocolademelk, appeltaart met slagroom en pompoenenstoof. Maar de associatie die ikzelf altijd heb met Halloween is geur. Verder lezen This is Halloween, Halloween, Halloween!

Geplaatst op

Media Aandacht

Soms wordt er een leuke blogpost over mijn artikelen geschreven of geef ik een interview over mijn bezigheden. Door op de onderstaande links te klikken kun je verschillende verhalen over de achtergrond van Forest Fragrances lezen.

Succes verhaal: zeepjes, zeepjes en nog eens zeepjes (Artikel in de UK van de Rijksuniversiteit Groningen)

Column: Jong, Hip en Bewust (Artikel in Spiegelbeeld Magazine)

De Minimalistische Toilettas (Blogpost op Anita’s Dagboek)

Heb je ook wat geschreven over Forest Fragrances en wil je graag dat ik je vermeld op mijn website? Stuur me een berichtje en ik regel het voor je!

Wil je een artikel of blog over Forest Fragrances schrijven? Dat vinden we hartstikke leuk! Stuur ons een berichtje waarin je verteld waarom je geinteresseerd in Forest Fragrances en waarover je wilt schrijven. Geef ook meteen even de link naar je blog, dan plaatsen we die ter zijner tijd ook hier!

Anita