Wholesale

Wij zijn wel een hele speciale groothandel. Wij kopen onze producten namelijk niet in bij de fabriek, maar maken ze helemaal zelf. Van begin tot eind! Onze producten zijn gemaakt van duurzame ingredienten zonder onnodige toevoegingen. Omdat wij alle producten met de hand maken is de levertijd vaak ook iets langer. We geven onze producten namelijk alle tijd en aandacht die ze verdienen. Hierdoor kun jij je klanten een uniek en kwalitatief product aanbieden. We weten zeker dat jouw klanten net zoveel van onze producten gaan genieten als wij hebben genoten van het maken er van!

Als onze producten je aanspreken en je ze graag in je assortiment op wilt nemen, dan zijn er vele mogelijkheden. Bied ze bijvoorbeeld aan in je winkel, verkoop ze onder je eigen label, bied ze aan je gasten aan in je hotel of bed & breakfast. Daarnaast zijn onze producten ook geschikt als onderdeel van een kerstpakket of cadeaupakket met een ambachtelijk of wellness thema. Forest Fragrances beschikt over de juiste certificering noodzakelijk om te voldoen aan de Europese cosmeticaverordening (1223/2009).

We willen onze producten graag uniek en bijzonder houden. Dit betekent dat wij ze niet zomaar aan elk bedrijf doorverkopen. We willen graag een klik voelen met jouw winkel en jou als persoon. Eén van onze eisen is dat we onze producten alleen verkopen aan winkels waar we zelf ook lekker zouden gaan shoppen. Ben je gemotiveerd om onze bijzondere producten te verkopen? Hartstikke tof! Stuur ons een berichtje op info@forestfragrances.nl waarin je jezelf en je winkel voorstelt. Laat ons ook vooral weten waarom onze duurzame producten een goede aanvulling op je reeds bestaande assortiment zijn.

Neem contact op via info@forestfragrances.nl en we proberen z.s.m. te antwoorden en de algemene voorwaarden voor wholesale klanten te sturen. Je krijgt daarna een persoonlijk inlog account waarmee je als afnemer direct via de webshop kunt bestellen.

Verkoop in jouw winkel

De producten van Forest Fragrances vormen een unieke en heerlijk geurende aanvulling in jouw winkel.  Zowel de ambachtelijke zepen als de meer luxe palmolie-vrije zepen zijn geliefd bij klanten die van pure ambacht houden en voor de echte zeep fans.

Ter presentatie van losse waxmelts hebben we een beperkt aantal houten displays beschikbaar welke je kunt lenen om de waxmelts overzichtelijk in je winkel te presenteren. Deze hoeft niet zelf in elkaar te worden gezet. We vraag hiervoor een borg van €50,00. Uiteraard ben je vrij om onze producten naar eigen wens te presenteren. Indien gewenst (en in overleg) kunnen we houten presentatie displays aanschaffen om zeep op tentoon te stellen. Als zakelijke klant kun je aangeven of je 15, 10, 8 of 6 soorten zeep tentoon wilt stellen. Deze dient zelf in elkaar te worden gezet en ook hiervoor geldt een borg van €50,00.

Foto van de winkel presentatie van één van onze afnemers:

Forest Fragrances - Winkel

White Label of Private Label verkoop

Het is mogelijk om onze producten onverpakt aan te schaffen zodat je je eigen label en logo kunt gebruiken. Dit noemen wij white label. Bij de zepen is het mogelijk dat jouw logo in de zeep gestempeld wordt. Indien je van deze optie gebruik wilt maken sturen we je alle informatie die wettelijk gezien op het label moet staan. Omdat alle producten door Forest Fragrances worden gemaakt en zij beschikt over alle veiligheidscertificaten, blijft zij ten alle tijde de verantwoordelijke persoon. Wil je white label producten bestellen? Dan moet elk product nog voor je met de hand worden gemaakt. Bij Forest Fragrances verkopen we onze producten namelijk standaard met ons eigen logo er in verwerkt. Bij white label bestellingen is de levertijd daarom langer. Een ambachtelijk product heeft tijd en aandacht nodig, zo moeten onze zepen zes weken uitharden nadat ze gegoten zijn. De levertijd van zeep voor white label producten is daarom twee maanden. Voor reguliere afnemers kunnen we uit voorraad leveren. Indien een product niet op voorraad is geldt ook hier voor zepen een levertijd van twee maanden. We zullen je ten alle tijde op de hoogte houden van de actuele levertijden.

Private label is vooral populair bij klanten die zelf bepaalde ingredienten produceren, zoals geitenmelk, bier, wijn, koffie, honing of kruiden. Heb je bijvoorbeeld een kruiderij of ben je imker en verkoop je je producten? Dan is een stuk zeep met jouw honing of kruiden een bijzondere aanvulling op je assortiment. Ook erg geschikt voor je wijnhoeve of bierbrouwerij, een zeep gemaakt met wijn of bier vind je niet overal! We vinden dit soort samenwerkingen heel fijn en bijzonder om te doen omdat we de kans krijgen om met lokale producenten samen te werken. Private label houdt voor ons in dat wij het product voor je ontwikkelen, maar deze zelf niet verkopen of aan andere inkopers verkopen. Voor een private label product moeten er wel nog veiligheidsrapporten worden opgesteld. Wij regelen dit voor je, maar de kosten zijn voor jou.

Het ontwerpen voor een zeep exclusief voor jouw bedrijf behoort dus ook tot de mogelijkheden. Zo hebben we al een aantal heerlijke, signature soaps mogen ontwerpen. Goed om te weten: Forest Fragrances regelt het veiligheidsrapport. In het geval van een exclusieve zeep zijn de kosten hiervan voor de klant.

Hieronder zie je foto’s van een aantal van onze samenwerkingen:

 

Hotel of B & B

We merken dat de meeste hotels of bed & breakfasts vaak goedkope gastenzeepjes aanbieden die vervaardigd zijn door middel van massaproductie in fabrieken. Vaak bestaan deze zeepjes niet uit de meest natuurlijke ingredienten. Ook zien we dat er vaak vloeibare zeep wordt aangeboden, welke eveneens massaal geproduceerd wordt in de fabriek. Vloeibare zeep is daarnaast niet echt beter voor het milieu en bestaat uit conserveermiddel en synthetische vulmiddelen. We vinden dit soort doucheproducten eigenlijk ook erg saai. Onderscheid je zelf door voor een uniek, handgemaakt zeepje te kiezen dat daarnaast ook nog eens beter is voor het milieu. Forest Fragrances is een goede keuze omdat zij een lokale en kleinschale zeepproducent is die met hoogwaardige, natuurlijke grondstoffen werkt.

Kerstpakketten

De producten van Forest Fragrances zijn unieke producten die bij uitstek passen in een kerstpakket met als thema ambacht of wellness.

Omdat elk product door ons persoonlijk met de hand wordt gemaakt kunnen kleuren afwijken. Daarnaast snijden we ook alle zeep met de hand waardoor niet elk stuk zeep gelijk is in gewicht.

Certificering

♥ Alle ingredienten zijn voorzien van een MSDS certificaat (Material Safety Data Sheet), een allergenen declaratie, een IFRA verklaring, en / of een certificate of analysis.
♥ De sheaboter die we gebruiken is biologisch gecertificeerd.
♥ De palmolie die we gebruiken is ecologisch gecertificeerd, afkomstig van kleinschalige plantages in Colombia en doet geen afbreuk aan het leefgebied van Oerang Oetans.
♥ De kleurstoffen zijn natuurlijk, in het geval van mica’s zijn deze verkregen binnen Europa. De mica’s die we gebruiken zijn niet verkregen door kinderarbeid in India.
♥ Al onze producten zijn gecertificeerd volgens de Europese norm en in overeenstemming met de EU cosmeticaverordening 1223/2009 (Regulation on Cosmetics Products).

Op dit moment zijn we nog op zoek naar meer leuke verkooppunten. Weet je een leuke plek? Let me know!