Onze impact op het milieu

Hoe we bestellingen verzenden

Bij Forest Fragrances hergebruiken we al het verzendmateriaal en alle doosjes die bij ons binnen komen. Regelmatig krijgen we van vrienden en familie doosjes die wij ook weer opnieuw gebruiken. We hergebruiken al het bubbeltjes plastic, alle verpakkingspindas en al het papier.

Wij sturen geen factuur en / of pakbon mee met bestellingen. De factuur wordt naar je gemaild en kun je ook altijd terug vinden in je klanten account.

Wanneer je bij ons besteld ontvang je altijd een leuke goodie, ook hier zit een duurzame gedachte achter. We schaven altijd de randjes van onze zepen, zodat ze wat fijner in de hand liggen vanaf het eerste gebruik. Maar het is zonde om deze schaafsels weg te gooien. We doen ze daarom in een stoffen zakje. Dit zakje met zeepschaafsels kun je gebruiken als geurzakje in je kast, koffer of auto. Maar je kunt het ook gebruiken om jezelf mee te scrubben. Zakje leeg? Gebruik het dan voor de laatste stukjes zeep die zo lastig vast te houden zijn.

Hoe we de producten verpakken

We proberen zo weinig mogelijk plastic te gebruiken voor onze verpakkingen. Het grootste deel van onze producten is verpakt in gerecycled, ongebleekt papier / karton. In de uitzonderlijke gevallen waar papier, glas of blik geen optie is kiezen wij voor 100% gerecycled plastic. Momenteel gaat het hier alleen om ons badzout en lippenbalsems. De lippenbalsems bieden we tevens aan in een tube van gerecycled karton en in aluminium blikjes.

Hoe wij inkopen

We kopen onze  ingredienten in bulk in. Dit betekent dat we sheaboter bijvoorbeed per 25 kilo binnen krijgen. Dit is verpakt in een kartonnen doos, zonder plastic. Wanneer we een kilootje bestellen zit dit altijd in een plastic zak. Het zelfde geldt voor veel van onze andere grondstoffen. Door groot in te kopen besparen we veel op verpakkingsmateriaal.

Onze ingredienten

We beseffen dat onze grondstoffen stuk voor stuk hun impact hebben op het milieu. We kiezen daarom zoveel mogelijk voor biologische en duurzaam verkregen ingredienten. Onze palmolie is RSPO gecertificeerd en afkomstig van plantages in Colombia die geen afbreuk doen aan de leefomgeving en -kwaliteit van de inheemse bevolking en dieren. Daarnaast bieden wij ook veel producten aan zonder palmolie. Helemaal boycotten willen we palmolie niet. We kopen nu van kleinschalige plantages waarvan de boeren een eerlijke prijs krijgen. Wat zouden zij gaan doen wanneer ze niet meer zoveel kunnen verdienen? Grote kans dat ze illegale praktijken gaan ondernemen. We steunen graag groene, duurzame initiativen, dus ook duurzame palmolie.

Onze sheaboter, cacaoboter en mangoboter is vrijwel altijd biologisch gecertificeerd. Wat wel bijzonder is aan onze sheaboter is dat het geproduceerd wordt door lokale Afrikaanse vrouwen. Met het geld dat zij verdienen kunnen ze hun kinderen naar school sturen, zelf een opleiding volgen of een eigen onderneming starten.

We gebruiken zo weinig mogelijk dierlijke producten. Onze lipbalm bevat bijenwas, maar wel van blije bijtjes. Ook de honing in onze honing zeep is afkomstig van dezelfde blije groep.

Help ons een handje

Je kunt ons helpen bij onze missie om een positieve impact op het milieu te hebben. Uiteraard doe je dit al door bij ons te shoppen en zo geen plastic flessen douchegel en shampoo te gebruiken. Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Recycle bijvoorbeeld de verpakkingen van onze producten op de juiste manier. Mocht je in de buurt wonen, dan kun je een afspraak maken om verzendoosjes en verzendmateriaal bij ons (terug) te brengen. Dit mag uiteraard ook op een markt. De glazen potjes waar onze kaarsen in zitten kunnen ook bij ons terug gebracht worden. Hetzelfde geldt voor de doosjes van onze zepen, shampoos en conditioners. Die kunnen we prima nog een keer gebruiken voor hetzelde product. Je ontvangt dan van ons een kortingscode voor je volgende bestelling.