Geplaatst op

Wat geef je een vegan cadeau?

Wat geef je een vegan cadeau?

Het vinden van het perfecte cadeau kan een uitdaging zijn, vooral wanneer iemand er een bepaalde levensstijl op nahoudt. Want wat geef je nou eigenlijk een vegan cadeau? Wanneer je aan het shoppen bent voor iemand die vegan is kan het latig zijn om iets te vinden wat overeenkomt met diens plantaardige levensstijl. Van veel producten is het onduidelijk of ze vegan zijn. Wanneer je niet gewend bent om ingrediënten te lezen en te herkennen is het lastig om er achter te komen of een product vegan is. Ook bij cosmetica producten is dit vaak het geval.

De ingrediënten van een cosmetica product, zoals natuurlijk zeep, zijn altijd vermeldt in INCI: International Nomenclature of Cosmetic Ingredients. INCI is de internationale taal voor de bestanddelen die in een cosmetica product zitten. Zo kan iedereen de inhoud van een product achterhalen, ook wanneer een label niet in je moedertaal is geschreven. Maar INCI is lastig! Daarom zetten we bij Forest Fragrances tussen haakjes wat het ingrediënt nou eigenlijk is. Ook geven we uitgebreide informatie over de herkomst van onze ingrediënten. Op de website van NCV-Cosmetica kun je zoeken op INCI namen om er achter te komen wat de rol van dit ingrediënt is in een cosmetica product.

forest fragrances - blog - wat geef je een vegan cadeau - wat is veganisme

Veel producten van Forest Fragrances zijn geschikt voor veganisten. We geven altijd duidelijk aan of een product vegan is of niet. Al onze producten zijn vrij van dierlijke grondstoffen, maar soms maken wij gebruik van honing of zijde. Onze producten zijn sowieso geschikt voor vegetariërs, maar niet altijd voor veganisten. Lees dus altijd even onze volledige product omschrijving.

Wanneer je een vegan cadeau wilt geven is het belangrijk om te weten wat veganisme eigenlijk betekent. Veganisten vermijden alle dierlijke producten en producten waarvoor dieren gebruikt worden. Het gaat bij veganisme niet alleen om het vermijden van voedsel dat afkomstig is van dieren, zoals vlees, melk en eieren. Maar veganisten vermijden ook leer, wol en bepaalde verzorgingsproducten. Het is daarom belangrijk dat je een cadeau uitzoekt dat dierproefvrij is en gemaakt is met plantaardige ingrediënten.

Vegan zeep

Natuurlijke zeep is een fantastische optie om cadeau te geven aan iemand die vegan is. Iedereen heeft zeep nodig, en er zijn verschillende vegan zepen te vinden. Bij Forest Fragrances bieden we een groot assortiment vegan zepen aan. En het mooie van deze zepen is dat ze handgemaakt zijn door Anita, de eigenaresse van Forest Fragrances. We kopen geen andere merken in, maar maken onze vegan zeep helemaal zelf van begin tot eind. We hebben onze zepen dierproefvrij laten testen door een onafhankelijk laboratorium. Onze zepen zijn gemaakt met plantaardige ingrediënten en zijn vrij van agressieve chemicaliën. We maken gebruik van natuurlijke etherische oliën, maar ook van huidvriendelijke synthetische geurolie. Met haar luxe geuren en voedende ingrediënten is een stuk vegan zeep een heerlijk en ethisch cadeau.

Enkele favoriete vegan zepen

forest fragrances - wat geef je een vegan cadeau - vegan zeep

 

 

 

 

 

 

forest fragrances - wat geef je een vegan cadeau - vegan zeep - kerstcadeau voor veganisten

 

 

 

 

 

forest fragrances - wat geef je een vegan cadeau - vegan kerstcadeau

Naast dat we kiezen voor plantaardige ingrediënten, zijn we ook op andere manieren lief voor het milieu. De verpakking van onze vegan zepen is gemaakt van landbouwafval en dus volledig upcycled! Veganisten zijn vaak met meer bezig dan dierenwelzijn. Ze maken zich ook zorgen om het milieu. Plastic heeft een negatieve impact op het milieu, daarom zijn de zepen van Forest Fragrances plasticvrij verpakt in doosjes van hergebruikt landbouwafval.

Op zoek naar een vegan kerstcadeau? Dan zit je goed bij Forest Fragrances. Je hoeft eerst niet uit te zoeken of een product vegan is. Weet je van welke geur de ontvanger houdt? Dan zoek je daar iets lekkers van uit. Van vegan zeep tot vegan solid shampoo en vegan kaarsen… Er is veel om uit te kiezen! In een andere blog van ons kun je nog meer ideeën op doen voor een duurzaam en vegan (kerst) cadeau!